Nederland heeft de nieuwe Samsung Galaxy S4 aangewezen als de smartphone van 2013. Uit een opiniepeiling gehouden onder lezers van de Metro, de Spits en de Telegraaf. Er werden 12.000 stemmen uitgebracht. Aan de hand van deze stemmen werd er door een jury een rapportcijfer toegekend aan ieder toestel. De Samsung Galaxy S4 kwam als de smartphone van 2013 uit de peiling rollen.

De Samsung Galaxy S4 was echter niet de enige winnaar. Lezers konden voor verschillende verkiezingen hun stem uitbrengen. Zo won de waterproof Sony Xperia Z de titel “meest revolutionaire smartphone van 2013”. Daarnaast werd de LG Optimus L7 verkozen tot “de smartphone van 2013 onder 350 euro” en er was ook een verkiezing voor tablets. De Samsung Galaxy Tab 8.0 is volgens de lezers de tablet van 2013.

Er werd niet alleen gevraagd naar de mening over smartphones maar ook naar de mening over telecom providers, abonnementen en webwinkels. De lezers verkozen Studentmobiel.nl als beste webwinkel en The Phone House als beste telefoonwinkel. Het nieuwe Vodafone Red abonnement werd verkozen tot beste telefonie abonnement van 2013 en de lezers zijn van mening dat je voor een goedkoop abonnement het beste een abonnement bij Hollandsnieuwe kunt afsluiten. Tot slot vonden de lezers het personeel van de KPN winkels het meest klantvriendelijk.

Aangezien slechts een kleine groep wordt gepresenteerd met de verkiezingen en het jaar 2013 pas net over de helft is, kan er nog veel gebeuren in de wereld van mobiele telefonie.