De 3D printer wordt door velen gezien als de meest revolutionaire uitvinding van de eeuw. Dankzij de 3D printer zal het straks een stuk goedkoper worden om zelf massaal producten produceren. Het is dan ook niet wonderbaarlijk dat de 3D printer straks ook voor smartphones gebruikt gaan worden. Bijvoorbeeld voor het “printen” van je eigen smartphone case.

Eerder gaf Nokia al aan dat nieuwe Nokia toestellen mogelijk eigen gemaakte smartphone cases gaan ondersteunen die via een 3D printer te produceren zijn. Nu zijn twee Nederlandse ondernemers een project gestart om klanten de mogelijkheid te geven hun eigen smartphones cases te laten printen met een 3D printer. De cases zullen zowel voor tablets als smartphones geschikt zijn.

Het project heet UCreate3D. Er is in totaal 20.000 Amerikaanse dollar nodig om het project een startsein te geven. De Nederlanders hebben al 12.000 dollar binnengehaald. Het ondernemersduo heeft er volle vertrouwen in dat de 8.000 dollar binnenkort ook binnen zullen zijn. Koen Munneke zal in Hong Kong het productie proces van de smartphone cases opgang zetten terwijl Vincent van de Poll in Amerika de online webshop zal opzetten.

Op de website van UCreate3D kun je straks je eigen case ontwerpen. De case zal dan door een super deluxe 3D printer uitgeprint worden en naar jou thuis toegestuurd worden. Een smartphone case zal 39 dollar kosten en een tablet case zal voor 79 dollar te koop zijn. Je kunt ook een duo pack kopen voor 99 dollar.

De smartphone cases kun je volledig naar eigen smaak aanpassen. Zo kun je naast verschillende kleuren en patronen ook logo’s en namen op de case plaatsen.