Vorig jaar was 720p de standaard voor high end smartphones en tegenwoordig beschikken bijna alle high end toetellen over een 1.080p. Alhoewel voor sommige mensen het verschil tussen een 720p en een 1.080p resolutie nauwelijks waar te nemen, zijn anderen weer van mening dat het allemaal nog mooier kan. We hebben goed nieuws voor deze mensen.

Qualcomm heeft namelijk een prototype van een beeldscherm ontwikkeld met een schermresolutie van maar liefst 2.560 bij 1.440 pixels. Qualcomm liet het scherm tijdens een evenement Canada aan het grote publiek zien. Het Mirasol scherm, de naam die Qualcomm aan het prototype heeft meegegeven, heeft een beeldscherm diagonaal van 5,1 inch. Daarmee heeft het scherm een pixeldichtheid van 577 ppi.

Maar de haarscherpe resolutie is niet het enige pluspunt van het beeldscherm. Qualcomm vestigt ook de aandacht op het energieverbruik van het beeldscherm. Het Mirasol scherm zal namelijk veel minder energie verbruiken dan de huidige generatie LCD en OLED schermen. Aangezien het beeldscherm de grootste energieverbruiker in een smartphone is, kan er op dit gebied nog behoorlijk geïnnoveerd worden.

Techsite Engadget plaatste haar eerste ervaringen met het beeldscherm op haar website. De site geeft aan dat het duidelijk om een prototype gaat. Ondanks het feit dat de resolutie van het scherm erg scherp is, moet Qualcomm nog sleutelen aan de kleurverzadiging en helderheid van het scherm. Daar heeft Qualcomm nog wel even de tijd voor omdat het bedrijf zelf zegt dat het beeldscherm pas over een aantal jaar geproduceerd zal worden.