Tegenwoordig hoeft mobiel internet het er niet meer onder te doen voor de internet snelheden thuis. Met de komst van 4G mobiel internet is het namelijk mogelijk om zonder haperingen films en muziek te streamen. 4G internet is momenteel al in delen van Nederland te krijgen en zal binnen een jaar overal in Nederland verkrijgbaar zijn. Maar wat als het allemaal nog sneller kan?

Er wordt namelijk al gewerkt aan de opvolger van 4G. De technologie achter 4G, LTE, wordt namelijk gebruikt om een nieuwe, nog snellere, techniek te creëren. Deze techniek wordt momenteel aangeduid als “LTE Advanced”. Deze variant van 4G zal gemiddeld zo’n drie keer zo snel zijn als normaal 4G internet. Bij KPN ligt de maximum snelheid van 4G internet op 50 Mb/s. Voor LTE Advanced komt deze snelheid ongeveer te liggen op 150 Mb/s.

LTE Advanced is momenteel nog niet klaar voor wereldwijd gebruik. Er is nog maar één provider ter wereld die beschikt over een LTE Advanced netwerk. Daarnaast zijn er ook nog geen toestellen die met de technologie overweg kunnen. Samsung wilt graag de primeur hebben en geeft aan dat over een maand het eerste LTE Advanced toestel op de markt zal komen. Het toestel zal een speciale versie worden van de Samsung Galaxy S4, het huidige premium model van de Zuid-Koreaanse smartphone fabrikant.

Frappant is dat het toestel voor alsnog enkel in Zuid-Korea te koop zal zijn. Ook in Zuid-Korea zijn er nog geen providers die LTE Advanced aanbieden. Het is dus momenteel vooral een prestige kwestie voor Samsung. Het is nog niet bekend wanneer de eerste Zuid-Koreeanse provider LTE Advanced zal gaan aanbieden en wanneer deze technologie naar Nederland komt.