Er zijn deze week nieuwe foto’s opgedoken van de LG Optimus G2 – het nieuwe high end model van LG. De LG Optimus 2 zal naar verluid 7 augustus in de Amerikaanse stad New York aan het publiek worden gepresenteerd. De foto’s onthullen een pluspunt van de LG Optimus G2 waar nog niet eerder over gesproken was: een verwisselbare batterij met een capaciteit van 2.610 mAh.

Eerder werd al gesuggereerd dat de LG Optimus G2 over een tamelijk grote batterij zou beschikken, namelijk een 2.540 mAh batterij. Uit de nieuwe foto’s kan echter worden opgemaakt dat het om een exemplaar met een capaciteit van 2.610 mAh gaat. Bovendien is de batterij verwisselbaar – een eigenschap die je niet vaak meer tegenkomt in smartphones van vandaag de dag. De LG Optimus G2 biedt ook de mogelijkheid aan om de batterij draadloos op te laden.

De LG Optimus G2 zal verder een behoorlijke krachtpatser worden. Het toestel beschikt namelijk over een Snapdragon 800 quad-core processor geklokt op een snelheid van 2,3 GHz. De processor wordt bijgestaan door 2GB werkgeheugen. Volgens een aantal geruchten zal de LG Optimus G2 echter over 3GB werkgeheugen beschikken. Het toestel krijgt daarnaast een 5,2 inch scherm met een volledige HD schermresolutie dat voorzien is van een IPS paneel. Aan de achterkant van het toestel zit een 13 MP camera. Qua design heeft LG een aantal veranderingen doorgevoerd ten opzichte van de vorige Optimus reeks. Het meest opvallende verschil is de locatie van de volume knop. Deze zit nu onder de camera.