Heb je soms het gevoel dat niemand je begrijpt? In de toekomst zal in ieder geval jouw smartphone met je mee denken. Er wordt door Microsoft een techniek voor smartphones ontwikkelt waardoor het straks mogelijk is om accuraat de gesteldheid van de gebruiker te bepalen. Tot nu toe zijn de Microsoft smartphones in staat om de stemming 2 op de 3 keer juist af te lezen.

Hoe werkt deze techniek? Deze nieuwe techniek van Microsoft is minder magisch als het op het eerste gezicht blijkt. De techniek leest bijvoorbeeld niet de beweging van de lippen of ogen af maar beroept zich op het gebruik van de smartphone zelf. De techniek leest simpelweg af welke apps gebruikt worden, welke muziek geluisterd wordt en welke video’s er bekeken worden. Op basis van deze informatie bepaalt de techniek dan welke stemming de gebruiker is.

Microsoft geeft aan dat zij er naar streven om de techniek volledig accuraat te maken. Zij hopen dit binnen twee maanden voor elkaar te krijgen. De techniek heeft voorlopig de naam MoodScope gekregen. Het is nog niet bekend wanneer en in welke Windows Phone update deze techniek beschikbaar zal zijn.

Microsoft heeft al verschillende toepassingen voor de techniek bedacht. Zo zal het mogelijk zijn om automatisch je stemming te delen op sociale netwerken als Facebook. Dit is handig als je bijvoorbeeld een slechte bui hebt. Vrienden weten dan dat het misschien beter is om je met rust te laten of dat je juist opgebeurd moet worden.