Het duurde een behoorlijke poos voordat BlackBerry 10 eindelijk klaar was. De jongens van BlackBerry wilden er zeker van zijn dat BlackBerry 10 perfect was. Het besturingssysteem werd maar liefst drie keer uitgesteld. Maar het kan natuurlijk altijd beter. Daarom is het ook niet wonderbaarlijk dat BlackBerry inmiddels bezig met BlackBerry 10.1.

Volgens de bron gaat het om een software update. De update is gepland met de release van de BlackBerry Q10. De BlackBerry Q10 is het equivalent van BlackBerry Z10 maar dan met toetsenbord. Dit toestel wordt eind van deze maand verwacht dus de nieuwe versie van het BlackBerry besturingssysteem zou dus al bijna klaar moeten zijn.

Na de software update zal het BlackBerry 10.1 besturingssysteem een betere compatibiliteit hebben met het fysieke toetsenbord van de BlackBerry Q10. Maar dat is niet alles. BlackBerry 10.1 krijgt ook een aantal nieuwe features. Eén van die features is al bekend: Type N Go

Type N Go geeft je de mogelijkheid om je BlackBerry 10 toestel sneller en effectiever te gebruiken d.m.v. een handige zoekbalk. In deze zoekbalk kun je bijvoorbeeld een bepaald persoon vlug een e-mailtje sturen door “email <naam persoon>” in te vullen. Na bevestiging zal de e-mail app gestart worden met daarin de e-mail van het contactpersoon automatisch ingevuld.

De komende weken zullen we meer te weten komen over wat BlackBerry 10.1 allemaal voor ons in petto heeft omdat we nog maar een paar weken hebben voor de officiële lanceerdatum.