Nokia heeft vandaag bekend gemaakt dat de Nokia Lumia 620 volgende maand in de Benelux verkrijgbaar zal zijn. De Nokia Lumia 620 draait net als de Nokia Lumia 820 en de Nokia Lumia 920 op het nieuwe Windows Phone 8 besturingssysteem. De Nokia Lumia 620 zal echter betaalbaarder zijn dan deze twee toestellen.

Het is de bedoeling dat de Nokia Lumia 620 betaalbaar is voor de jongere generatie. Dat Nokia deze doelgroep voor ogen heeft, is terug te zien in het design van de Nokia Lumia 620. Er is gekozen voor een meer speels design tegenover de andere twee Lumia toestellen.

Net als de Nokia Lumia 820 zal de Nokia Lumia 620 in meerdere kleuren verkrijgbaar zijn. Je kunt kieen tussen zwart, wit, blauw, rood, geel en groen. Net als de Nokia Lumia 820 kun je ook de cover van de Nokia Lumia 620 verwisselen. Er zullen zeven variaties beschikbaar zijn.

De Nokia Lumia 620 kent twee interessante veranderingen ten opzichte van de vorige Lumia toestellen. Ten eerste is de touchscreen van de Lumia gevoeliger. Hierdoor kun je de Nokia Lumia 620 zelfs bedienen als je handschoenen aan hebt. Daarnaast is de software van de camera op de Nokia Lumia 620 met een aantal features uitgebreid. Zo kun je een collage maken, opgebouwd uit verschilllende foto’s genomen met de Lumia. Ook kun je ongewenste voorwerpen uit de foto snijden.

Naast de bovenstaande software, zal de Nokia Lumia 620 natuurlijk ook de standaard Nokia Lumia software zoals Nokia Maps en Nokia Drive meekrijgen.

De adviesprijs van de Nokia Lumia 620 bedraagt in Nederland 259 euro incl. BTW.