Interesse in een Windows Phone 8 toestel maar heb je geen ruim budget? Binnenkort heb je meer keuze op dit gebied. Want over ongeveer twee weken zal de Nokia Lumia 720 in Nederland verkrijgbaar zijn. Het toestel zal een adviesprijs van 349 euro meekrijgen.

Nokia maakte vandaag via een press release bekend dat de Nokia Lumia 720 ook in Nederland verkrijgbaar zal zijn. Het toestel werd in februari op het MWC evenement in Barcelona voor het eerst aan het grote publiek getoond. De Nokia Lumia 720 is bedoeld als een toestel voor het midden segment en zal dus minder krachtig zijn als de Nokia Lumia 820 en 920.

De Nokia Lumia 720 beschikt over de volgende specificaties:

Het toestel heeft een 4.3 inch beeldscherm met een resolutie van 800 bij 480 pixels. Het toestel draait op een 1 GHz dual core processor en 512 MB RAM geheugen. Het is belangrijk om er rekening mee te houden dat Windows Phone 8 minder resources gebruikt dan Android. Hierdoor blijft het Nokia Lumia 720 toestel snel. Aan de achterkant zit een 6.7 MP camera met een Carl Zeiss lens. Het toestel beschikt over 8 GB interne opslagruimte. Er zit geen microSD slot in het toestel dus voor meer ruimte zul je gebruik moeten maken van de cloud.

De Nokia Lumia 720 zal net als haar grotere broertjes in meerdere vrolijke kleuren in de winkels liggen. Het toestel wordt geleverd met exclusieve apps zoals Nokia Music + en Nokia Drive.