Eén van de pluspunten van de Nokia Lumia 920 is de bestendigheid van het toestel. In de vele promotiefilmpjes laat Nokia haarfijn zien hoe de Nokia Lumia 920 situaties overleeft waar een andere smartphone het leven gelaten zou hebben. Maar de vraag is of we die filmpjes moeten geloven. Het blijven natuurlijk promotiefilmpjes.

Het Turkse tijdschrift Chip Magazine dacht daar hetzelfde over. Vandaar dat zij hun eigen test ontwikkelde om te zien hoe sterk de Nokia Lumia 920 daadwerkelijk is. Het ging echter niet om een bescheiden test. De redactie koppelde het toestel aan een weerballon en stuurde het de atmosfeer in.

De Nokia Lumia 920 kreeg op deze manier te maken met extreme omstandigheden. Omdat de smartphone onder een kist aan de onderkant van de weerballon was gekoppeld, was het toestel nauwelijks beschermd. De weerballon bereikte een hoogte van twintig kilometer in de lucht waardoor het toestel te maken kreeg met een temperatuur van -70 graden Celsius.

Tijdens het uitstapje van de Nokia Lumia 920 bleef de camera aan staan. Hierdoor is de gehele reis van het toestel, vanaf het stijgen tot aan het naar beneden vallen, gefilmd. Door middel van de GPS functie kon de redactie het toestel in een weiland terugvinden. Het toestel was niet door de elementen en de val beschadigd.

Alhoewel er tegenwoordig steeds krachtigere smartphones op de markt komen, is voor sommige mensen het belangrijker dat het toestel vooral stevig is. Voor gebruikers die in de bouw werken, van extreme sport houden of ietwat klungelig zijn is het een geruststelling als de smartphone tegen een stootje kan.