Verschillende persbureau’s kregen vandaag een uitnodiging in de bus voor een speciaal event dat zal plaatsvinden op 14 mei. Naar verluid zal Nokia het nieuwste Nokia Lumia toestel presenteren. Het is immers alweer een paar maanden geleden dat de Nokia Lumia 920 voor het eerst in de winkels kwam te liggen.

Nokia is behoorlijk geheimzinnig over wat het op 14 mei zal presenteren. Het event zal plaatsvinden in Londen en het gaat hoogstwaarschijnlijk om een internationale release. De meeste websites gaan er vanuit dat het om een nieuwe variant van de Nokia PureView zal gaan.

De afgelopen maanden wordt er namelijk al gesuggereerd dat Nokia bezig is met een nieuwe variant van de Nokia PureView. Dit toestel zal de eerste smartphone met een 41 MP camera worden die op Windows Phone 8 draait. Daarnaast zal de behuizing van het toestel geheel uit aluminium bestaan.

Het is ook mogelijk dat Nokia haar eerste tablet zal laten zien. Verschillende bronnen geven aan dat Nokia bezig is met haar eigen tablet. Het is echter op dit vlak de laatste tijd erg stil geweest. De grootste kans is dat Nokia de Nokia “EOS” zal presenteren. Met dit toestel heeft Nokia een zeer aantrekkelijk toestel in handen dat op bepaalde vlakken unieke voordelen biedt boven haar Android concurrenten.

De Nokia Lumia 920 is momenteel het meest populaire Windows Phone 8 toestel. Alhoewel Nokia behoorlijk veel Lumia toestellen verkoopt, is het Windows Phone 8 aandeel vergeleken met Android of iOS nog steeds behoorlijk klein.