Opnieuw moet HTC een klap incasseren rondom de HTC One. Het toestel wordt momenteel al geplaagd met ernstige productie problemen. Het toestel zou vorige maand al in Nederland te koop moeten zijn. Het toestel zal echter pas deze week in Nederland verkrijgbaar zijn. Nokia doet nu er een schepje boven op door HTC aan te klagen en in de Nederlandse rechtszaal te winnen.

Wat is er precies aan de hand? De commotie is ontstaan rondom de microfoon in de HTC One. Deze microfoon is geproduceerd door het bedrijf ST Microelectronics. De microfoon is één van de dingen waarmee volop geadverteerd wordt. Het probleem is echter dat Nokia beweert dat deze microfoon door Nokia zelf is ontwikkeld.

Nokia had voorheen een contract met ST Microelectronics voor het produceren van de microfoon. Het ontwerp van de microfoon is echter aan de hand van Nokia zelf. ST Microelectronics heeft het contract met Nokia opgeheven en is ondertussen de desbetreffende microfoon gaan leveren aan HTC die gretig gebruik maakte van het aanbod.

De uitspraak zal hoogstwaarschijnlijk ernstige gevolgen hebben voor de levering van de HTC One in Nederland. Nokia wil namelijk dat de microfoon in de HTC One toestellen vervangen worden door een andere microfoon. Tot die tijd kan de HTC One niet in Nederland verkocht worden. HTC heeft al aangegeven dat zij hard op zoek zijn naar een vervanger voor de microfoon.