De week begint goed voor iedereen die smacht naar nieuws over HTC. HTC heeft, wellicht per ongeluk, tot twee maal toe informatie weten te lekken. In het eerste geval gaat het om een persfoto van de HTC M7 en het in tweede geval gaat het om een witte variant van de HTC 8X.

De witte variant van de HTC 8X, een toestel dat op het Windows Phone 8 besturingssysteem draait, werd via Twitter gelekt. Op de foto is zijn een aantal Taiwanese dames te zien met de witte handset die verdraait veel op een HTC 8X lijkt.

Momenteel kun je in Nederland en België alleen een zwarte of een blauwe variant krijgen. In andere landen is ook een gele of een rode variant van het toestel verkrijgbaar. Naast de foto zelf werd niets bekend gemaakt. Het is dus niet bekend wanneer en of deze witte variant in Nederland en België te koop zal zijn.

HTC heeft ook een persfoto van de HTC M7 naar buiten gebracht. Op de foto die via het bekende Twitter account @Evleaks werd gelekt, valt het ontwerp van het nieuwe vlaggenschip van HTC te zien. Een aantal dingen zijn veranderd, waaronder de naam.

De HTC One (geen HTC One X of de codenaam HTC M7) heeft twee stereo-speakers aan de voorkant. Opvallend is dat er geen Optie toets meer te zien is. Op de foto lijkt het erop dat de behuizing vervaardigd is van aluminium.

Het is echter geen officiele foto dus het is mogelijk dat de foto uiteindelijk niet de uiteindelijke HTC One toont. HTC heeft onlangs uitnodigingen de deur uit verstuurd voor een grote aankondiging op 19 februari. We gaan er vanuit dat HTC op deze datum de HTC One zal tonen aan het grote publiek.