Er zullen net als de Samsung Galaxy  S III verschillende versies van de Samsung Galaxy S IV uitgebracht worden. Dit meldt een Aziatische website die verantwoordelijk is voor een hoop geruchten over de Samsung Galaxy S IV. Samsung zelf gaf op het Mobile World Congress  in Barcelona aan dat de Samsung Galaxy S IV over twee weken gepresenteerd zal worden. De Zuid-Koreaanse producent liet verder nog niets los over de opvolger van de Samsung Galaxy S III.

De Samsung Galaxy  S IV zal in ieder geval verschillende processor hebben. Volgens de bron uit Azie zal de Samsung Galaxy S IV een octocore processor krijgen die door Samsung zelf ontwikkeld is. De Amerikaanse markt zal een Samsung Galaxy IV variant krijgen met een Qualcomm Snapdragon 600 processor, een van de krachtigste quadcore processoren van het moment.

Op 14 maart zal Samsung bekend maken welke varianten van de Samsung Galaxy S IV uitgebracht zullen worden. Momenteel is het dus nog steeds gissen wat er precies in de binnenkant van de Samsung Galaxy S IV komt te zitten. We mogen echter aannemen dat het behoorlijk spectaculair gaat woden aangezien de Samsung Galaxy S III vorig jaar behoorlijk veel indruk heeft gewekt. Samsung wilt natuurlijk de verwachtingen waar maken.

De Samsung Galaxy S III kwam destijds ook met twee verschillende processoren: een dualcore variant en een quadcore variant. Het is dus niet geheel onwaarschijnlijk dat de Samsung Galaxy S IV een octocore versie zal krijgen. Het zou een van de eerste smartphones op de markt zijn met zo’n processor. Precies hetgeen dat Samsung zoekt om indruk te wekken.

Waarschijnlijk zal de Samsung Galaxy S IV een behoorlijk prijskaartje krijgen. De Samsung Galaxy S reeks bestaat namelijk enkel uit high end toestellen. Het voordeel is wel dat de prijs van de Samsung Galaxy S III zal gaan zakken.