Afgelopen week kwamen zo’n twee weken voor de officiële presentatie de specs van de Samsung Galaxy S IV bekend. Alhoewel de resultaten van de benchmarktest geen 100% betrouwbare bevestiging zijn, is de kans groot dat de variant van de Samsung Galaxy S IV die gebruikt is voor de meest recente test redelijk overeen komt met de uiteindelijke versie die in Europa verkrijgbaar zal zijn. Maar naast de specs rees ook een andere vraag op: wordt de Samsug Galaxy S IV weer van plastic?

Inmiddels is het antwoord bekend. De Samsung Galaxy S IV zal net als haar voorgangers een plastic behuizing krijgen. Y.H. Lee, vice-president van Samsung, geeft tegenover de Amerikaanse techsite CNET aan dat dit een bewuste keuze is. De plastic behuizing van de Galaxy S reeks wordt namelijk vaak op techsites bekritiseerd omdat het goedkoop aandoet. Omdat de Samsung Galaxy S IV een luxe toestel is, worden bepaalde verwachtingen verwachtingen gescheept en plastic hoort daar volgens sommige niet bij.

Lee geeft echter aan dat plastic de meest logische keuze is. Omdat verwacht wordt dat de vraag naar de Samsung Galaxy S IV groot zal zijn, zullen er binnen een korte periode een flink aantal Samsung Galaxy S IV’s over de pers moeten rollen. Het produceren van een plastic behuizing is eenmaal minder tijd intensief  dan een metalen behuizing.

Daarnaast hebben klanten een haat/liefde verhouding ontwikkeld met de plastic behuizing. De plastic behuizing wordt nu eenmaal verwacht. Daarnaast voelt het toestel door de keuze voor plastic lichter in de hand en is het makkelijker om de batterij uit het toestel te halen.

Terwijl Sony, HTC en LG dus naar glas en aluminium overstappen, blijft Samsung trouw aan plastic. De Samsung Galaxy S reeks blijft dus makkelijk herkenbaar.