De releasedatum van de Samsung Galaxy S4 Active is bekend. De waterdichte variant van de Samsung Galaxy S4 zal juli beschikbaar zijn. Het toestel zal tegelijkertijd met de Samsung Galaxy S4 Mini in de winkels moeten liggen.

Het is niet het eerste waterdichte toestel van Samsung maar wel het eerste high end toestel dat waterdicht is. Samsung bracht eerder een mid range versie, de Samsung Galaxy Active, op de markt. Daarnaast kun je ook kiezen voor de Samsung Galaxy Xcover en Samsung Galaxy Xcover 2, twee budget toestellen die waterdicht en stofresistent zijn.

De Samsung Galaxy S4 Active werd afgelopen week tussen neus en lippen door aangekondigd tijdens de release van de normale Samsung Galaxy S4 in Dubai. Het toestel zal zowel waterdicht als stofresistent zijn.

Samsung wilt met de waterdichte variant van de Samsung Galaxy S4 de strijd aan gaan met de Sony Xperia Z. De Xperia Z was het eerste waterdichte high end toestel en is momenteel erg populair. Sony twijfelde lang over het overstappen naar het produceren van high end toestellen. Samsung erkent het gevaar van een nieuwe concurrent op het gebied van high end toestellen.

De normale Samsung Galaxy S4 verkoopt overigens erg goed. De evenementen die in Nederland rondom het toestel werden georganiseerd trokken veel bezoekers. Het toestel deed het ook erg goed in de voorverkoop. Eerder werd nog gemeld dat de Samsung Galaxy S4 mogelijk niet verkrijgbaar zou zijn in de winkels vanwege de grote animo voor het toestel in de voorverkoop.