De Samsung Galaxy reeks is tot nu toe erg populair en succesvol gebleken. De Samsung Galaxy reeks is nu zo’n twee jaar op weg en nog steeds wordt de reeks flink uitgebreid. Zo kunnen we rond Mei de Samsung Galaxy S VI verwachten. Maar ook voor iedereen die niet in de duurdere, high end toestellen geïnteresseerd zijn, brengt Samsung toestellen op de markt.

Samsung heeft gisteren aangekondigd dat er komende maanden twee goedkopere toestellen binnen de Samsung Galaxy reeks op de markt zullen komen. Het gaat om de Samsung Galaxy Frame en de Samsung Galaxy Young. Overigens zullen beide toestellen over behoorlijke specs beschikken ondanks het feit dat het budget toestellen zijn.

Zo zullen beide toestellen beschikken over een relatief recente Android versie (Android Jelly Bean 4.1). Ook zitten in beide toestellen een 1 GHz processor. Dit is natuurlijk niets vergelijken met de Samsung Galaxy S III maar voor een budget toestel is dit behoorlijk schappelijk.

Tot zo ver bekend zit er weinig verschil tussen de Samsung Galaxy Young en de Samsung Galaxy Frame. De Samsung Galaxy Frame heeft een 3,5 inch HVGA beeldscherm en beschikt over een camera aan de voorkant voor video gesprekken. De Samsung Galaxy Young heeft alleen een camer aan de achterkant en heeft een kleiner beeldscherm, nl. een beeldscherm van 3,27 inch.

De Samsung Galaxy Young zal dit voorjaar al beschikbaar zijn. Het toestel zal € 169 gaan kosten en is in vier kleuren beschikbaar: Metallic Silver, Wine Red, Deep Blue en White. De Samsung Galaxy Frame zal  € 229 gaan kosten en zal beschikbaar zijn in twee kleuren, Metallic Blue en Pearl White.