De Samsung Galaxy S4 is nog niet in de winkel. Toch is era l, volgens de laatste geruchten, al een mini variant op komst. Net als met de Samsung Galaxy S3, zal er een mini variant van de nieuwste topper uit de Samsung Galaxy serie komen. De mini variant heeft dezelfde look als het grotere broertje maar moet het qua specs met iets minder doen.

Inmiddels is de komst van de Samsung Galaxy S4 Mini aannemelijker geworden. De Samsung fansite SamMobile heeft namelijk foto’s geplaatst van de Samsung Galaxy S4 Mini. Samsung zelf heeft de komst van het toestel echter nog niet bevestigd. Alle aandacht gaat momenteel uit naar de Samsung Galaxy S4.

De S4 Mini is qua design trouw gebleven aan het ontwerp van de normale S4. Het toestel moet het wel doen met een kleiner scherm. In plaats van 4,99 inch heeft de S4 Mini een beeldscherm van 4,3 inch. Ook het beeldscherm zelf is minder spectaculair. Het toestel krijgt een resolutie van 960 bij 560 pixels. Niet verkeerd, maar bij lange na niet vergelijkbaar met het scherm van de normale S4. Deze heeft een resolutie van 1.920 bij 1.080 pixels.

Ook is de processor in de S4 minder spectaculair. De grote S4 heeft het nieuwste van het nieuwste: een octocore processor van eigen makelij. De S4 Mini heeft echter een 1.6 GHz dualcore processor. Genoeg rekenkracht om fijn mee te kunnen werken, maar opnieuw niet baanbrekend. De S4 Mini krijgt wel de nieuwste versie van Android mee. Het toestel zal geleverd worden met Android 4.2.2.

SamMobile is een betrouwbare bron voor informatie over Samsung. Het is dus aannemelijk dat de Samsung Galaxy S4 Mini om de hoek staat. SamMobile geeft aan dat we het toestel in de Zomer kunnen verwachten.