Volgens de laatste geruchten zal Samsung dit jaar nog de smartphone markt verrassen met twee toestellen uit de Galaxy reeks. Wat is nu zo bijzonder aan de toestellen? Het beeldscherm. De toestellen, de Galaxy Mega 5.8 en Galaxy Mega 6.3, zullen namelijk een beeldscherm diagonaal hebben van respectievelijk 5,8 en 6,3 inch.

Over de Galaxy Mega 6.3 werd in december al eerder geschreven. Toen verwachtte men dat het toestel onder de Galaxy Note reeks uitgebracht zou worden. Volgens SamMobile zal de Galaxy Note III echter onder de naam Galaxy Mega 6.3 uitgebracht worden. Daarnaast krijgt de Mega 6.3 dus ook een broertje/zusje.

SamMobile heeft inmiddels een behoorlijke reputatie opgebouwd en zit met haar nieuwsberichten er zelden naast. Daarnaast wordt de komst van de Galaxy Mega 6.3 ook door concrete aanwijzingen ondersteund. Samen met de Galaxy S IV bracht Samsung ook een GamePad op de markt. Volgens de documentatie ondersteunt de GamePad toestellen tot 6.3 inch.

De Galaxy Mega 5.8 is momenteel terug te vinden onder de codenaam GT-I9152. Dit wijst erop dat dat de Galaxy Mega 5.8 qua specs vergelijkbaar zal zijn met de Samsung DUOS serie. De Galaxy Mega 6.3 heeft als codenaam GT-I9200 en zal dus de opvolger worden van de Galaxy Note II.

Beide toestellen zullen op Android draaien. De keuze van Samsung om van de Note reeks af te stappen is merkwaardig. De Galaxy Note was een onverwacht succes. De opvolger, de Galaxy Note II, was een nog groter succes.

We zullen op korte termijn meer van deze toestellen horen. De Galaxy Mega 5.8 staat namelijk in de planning voor komende mei terwijl de Galaxy Mega 6.3 in juni beschikbaar moet zijn.