De komende dagen is het Mobile World Congres in volle gang. Dat houdt in dat we dus boordevol nieuws over nieuwe smartphones zullen krijgen. Iedereen kijkt natuurlijk uit naar wat Samsung de komende maanden op de markt zal brengen. Er is helaas nog niet veel meer bekend over de Samsung Galaxy S IV. Maar Samsung liet gisteren wel de Samsung Galaxy Express zien.

De Samsung Galaxy Express lijkt op twee druppels water op de Samsung Galaxy S III. Aan de buitenkant dan. Helaas is het toestel aan de binnenkant iets minder spectaculair. Het toestel is dan ook bedoelt als een beter betaalbaar alternatief voor de Samsung Galaxy S III. Dit toestel, dat inmiddels meer dan 50 miljoen keer is verkocht, wordt gezien als een high end toestel en heeft dus nog steeds een behoorlijk prijskaartje.

De Samsung Galaxy Express beschikt over een 4,5 inch beeldscherm en een 1.2 GHz dualcore processor. Daarnaast biedt het toestel zowel 3G als 4G ondersteuning aan. Het beeldscherm is afgezien van de grootte vergelijkbaar met het beeldscherm van de Samsung Galaxy S III. De Samsung Galaxy Express is dus een behoorlijk krachtige middenmoter.

Samsung heeft niet bekend gemaakt hoeveel de Samsung Galaxy Express zal gaan kosten. Dit is momenteel nog een raadsel. De prijs van het toestel kan niet te dicht in de buurt van de Samsung Galaxy S III liggen want anders koopt men gewoon een Samsung Galaxy S III. Daarnaast zal Samsung over twee weken de Samsung Galaxy S IV aankondigen. Hierdoor zal de prijs van de Samsung Galaxy S III gaan zakken. De prijs van de Samsung Galaxy Express kan dus laag genoeg zijn om het toestel een interessant alternatief  te maken.