In de Verenigde Staten zijn de flip modellen (ook wel de clamshell telefoons) nog redelijk populair. In Europa zijn deze toestellen echter nooit echt doorgebroken. Flip modellen zijn toestellen die dichtgeklapt kunnen worden en waar het hoofdscherm zich aan de binnenkant bevindt. In sommige gevallen is er ook een scherm aan de buitenkant. Het voordeel is dat het hoofdscherm meestal vrij is van krassen omdat de telefoon een groot deel van de dag dichtgeklapt is. Volgens geruchten werkt Samsung opvallend genoeg aan een nieuw toestel die gebruik maakt van de zogeheten flip design.

De Samsung Galaxy Folder, dat is de codenaam die het toestel momenteel draagt, is een vrij uniek toestel. Samsung heeft namelijk al jaren geen flip model op de markt gebracht. Het toestel zal geen hoogvlieger worden, maar als we naar de specs kijken, is de Galaxy Folder vele malen sneller dan de meeste toestellen met een soortgelijk design. De Galaxy Folder zal namelijk in het bezit zijn van een 1.7 GHz dual-core processor (Qualcomm Snapdragon 400) en 2 GB RAM werkgeheugen.

Het beeldscherm van de Galaxy Folder is kleiner dan je misschien gewend bent van een telefoon vandaag de dag. Het toestel zal beschikken over twee 3,67 inch schermen – één aan de binnenkant en één van de buitenkant. Beide schermen hebben een resolutie van 800 bij 480 pixels. Dit is niet heel erg hoog maar aangezien de schermen relatief klein zijn, zal de beeldkwaliteit hier niet onder lijden. De panelen zijn daarnaast touch gevoelig. Het toestel zal dus geen fysiek toetsenbord meekrijgen.

De vraag is echter of het toestel ooit naar Nederland zal komen. Het lijkt er op dat het toestel voornamelijk voor de Aziatische markt is ontworpen.