HP stapte een poos geleden uit de smartphone markt nadat zij hadden besloten dat de concurrentie in deze markt te groot was. Nadat HP Palm overnam, bracht het bedrijf een aantal smartphones met het Palm WebOS besturingssysteem uit. HP verkocht WebOS echter aan Koreaanse fabrikant LG nadat de eerste lichting smartphones niet van de grond wisten te komen. Maar het lijkt er op dat HP opnieuw een poging gaat wagen.

Een topman van HP, Yam Su Yin, gaf namelijk onlangs in een interview met de krant Indian Express aan dat HP opnieuw telefoon toestellen op de markt wilt uitbrengen. Wel geeft Su Yin aan dat HP zich vooral op de tablets zal blijven richten. De toestellen van HP die uitgebracht zullen worden, moeten iets nieuws op de markt brengen.

De vraag is hoe HP de verzadigde markt van de smartphones kan innoveren. HP beschikt niet meer over het WebOS besturingssysteem en de tablets van HP draaien over op het Android besturingssysteem. Aangezien er al genoeg Android toestellen op de markt zijn, moet HP met iets spectaculairs op de markt komen, wilt het indruk maken.

Su Yin geeft niet aan hoe het bedrijf van plan is om te innoveren met haar smartphones. Eerder gaf HP zelf aan dat zij geen smartphones meer zouden produceren. We zullen het pas echt weten wanneer de eerste specificaties van een nieuwe HP telefoon opduiken en deze bevestigd worden door een leverancier of een keuringsinstantie zoals het Amerikaanse FCC.