14 maart zal de snelste smartphone ter wereld gepresenteerd worden. Maar dit is toch geen nieuws meer, zou je op het eerste gezicht zeggen. De komst van de Samsung Galaxy S IV is namelijk al een poos bekend. Met de snelste smartpone ter wereld wordt echter niet gerefereerd naar het nieuwe vlaggenship van Samsung. De titel zou zogenaamd toegekend worden aan toestel van het relatief onbekende Xolo.

Xolo geeft aan dat ze op 14 maart in Goa, India, de snelste smartphone ter wereld zullen presenteren. Deze datum valt samen met de presentatie van de Samsung Galaxy S IV. Ondanks het feit dat vanwege tijdsverschil de Xolo een aantal uur eerder gepresenteerd zal worden, is de kans dat het toestel zal opvallen vrij klein. Alle schijnwerpers zullen namelijk op de Samsung Galaxy S IV gericht staan.

Daarnaast is het nog maar de vraag of Xolo haar claim kan waar maken. Ten eerste zal de Samsung Galaxy S IV over één van de nieuwste processoren beschikken, een octocore processor. Ten tweede heeft Xolo in het verleden geen high end toestellen uitgebracht. Alle toestellen van Xolo zijn tot nu low end toestellen geweest. Het bedrijf lijkt zich vooral te richten op de lage lonen landen.

Uiteindelijk zal een benchmark test het verschil tussen beide smartphones aantonen. We verwachten dat we vlak na de aankondiging van de “snelste smartphone ter wereld” we weinig meer van Xolo of dit toestel zullen horen. Het toestel zal waarschijnlijk sowieso niet naar Nederland komen. De Samsung Galaxy S IV zal echter naar verwachting in April al bij ons te koop zijn.