Je bent vast wel bekend met Max Havelaar koffie of misschien zelfs wel met het kledingmerk Kuyichi. Deze producten worden op een eerlijke manier vervaardigd. Dit houdt in dat de mensen die het product hebben gemaakt een eerlijke boterham hebben gekregen en niet onder slechte omstandigheden hebben moeten werken.

Ook in de smartphone industrie zijn er mindere integere bedrijven. En zelfs grote namen als Apple en Samsung zijn in het verleden op de vingers getikt vanwege discutabele leveranciers van onderdelen. Zo zette een aantal leveranciers van onderdelen kinderen in en moesten de medewerkers veels te lange uren draaien.

De Fairphone is daarentegen de eerste echt eerlijke smartphone. Voor het fabriceren van de smartphone is enkel gekozen voor leveranciers die gebruik maken van eerlijke grondstoffen en die goed met hun personeel omgaan.

We weten sinds vandaag ook meer over de specs van de Fairphone. Deze zijn vandaag namelijk bekend gemaakt. De Fairphone zal beschikken over een 4,3 inch beeldscherm met een resolutie van 960 bij 540 pixels, een MediaTek MTK6589M quad-core processor geklokt op een snelheid van 1 GHz, 1 GB RAM werkgeheugen, 16 GB interne opslagcapaciteit plus een microSD slot, een 8 MP camer aan de achterkant en Android 4.2 out of the box.

Maar dat is nog niet alles. Dankzij de 2.000 mAh batterij zal de Fairphone redelijk lang meegaan en het toestel heeft ruimte voor twee simkaarten. De adviesprijs zal rond de 325 euro liggen en onder andere bij KPN verkrijgbaar zijn. De prijs en de specs van de Fairphone komen overeen met de gemiddelde middenmotor en kan dus prima concurreren met de grote jongens. Volgens de producent van de Fairphone zal het toestel binnenkort in de voorverkoop gaan.