De HTC One heeft zich na een rommelige start ontplooit als een geduchte tegenstander voor de Sony Xperia Z en de Samsung Galaxy S4. De afgelopen maand nam het aantal verkochte HTC One toestellen wereldwijd flink toe. Ook de omzetcijfers van de Taiwanese smartphone fabrikant toonden een piek nadat alle resultaten van vorige maand bekend waren. Volgens de investeringsbank CitiGroup zal de opmars van de HTC One echter van korte duur zijn.

De investeringsbank voorspelt dat het animo naar de HTC One volgende maand flink zal afnemen omdat de iPhone 5S en de Samsung Galaxy Note 3 binnenkort op de markt gebracht zullen worden. Het is inmiddels algemeen bekend dat een nieuwe iPhone de eerste maand veel verkocht wordt en vorige generaties van de Samsung Galaxy Note waren mateloos populair.

De grootste aantrekkingskracht van de HTC One zijn de specs in combinatie met de prachtige metalen behuizing. De HTC One beschikt over een 1.7 GHz quad-core Qualcomm Snapdragon 600 CPU, een 4,7 inch beeldscherm met een resolutie van 1.920 bij 1.080 pixels en een ultrapixelcamera.

Eén van de strategieën van HTC was om de HTC One ruim een maand voor de Samsung Galaxy S4 in de winkels te hebben. Vanwege productie problemen is de release echter van maart naar eind april geschoven. De Sony Xperia Z heeft hiervan flink kunnen profiteren. Toch lijkt het erop dat de HTC One momenteel niet heel erg veel last heeft van de Samsung Galaxy S4. De verkoopcijfers van de HTC One liggen, ondanks dat deze hoger zijn dan verwacht, nog ruim onder de verkoopcijfers van de Samsung Galaxy S4.