De twee grootste spelers in de smartphone business. Apple en Samsung, hebben het afgelopen jaar hun aandeel op de markt zien dalen. Apple en Samsung zijn echter nog steeds bij verre de twee grootste spelers in de wereld van smartphones. Toch hebben beide fabrikanten volgens de gegevens van het IDC het afgelopen jaar rond de 2% aan aandeel verloren.

Uit de gegevens van het IDC blijkt dat het aandeel van Samsung in de smartphone business afgelopen voorjaar op 30,4% stond. In dezelfde periode van het jaar daarvoor stond dit percentage nog op 32,2%. Het aandeel van Apple stond in het voorjaar van 2012 eveneens hoger, namelijk 16,6%. Dit aandeel is echter afgezakt naar 13,1%.

Uiteraard kan het aandeel van Apple en Samsung niet zakken zonder dat het aandeel van andere fabrikanten stijgen. Met name het aandeel van het Chinese Lenovo en het Zuid-Koreaanse LG zijn vergeleken met de rest sterk gestegen. De andere fabrikanten werden onder de noemer “Overige” gerepresenteerd.

Uit de gegevens van het IDC blijkt ook dat de smartphone markt opnieuw gegroeid is. In het afgelopen voorjaar werden er 237 miljoen smartphones verscheept terwijl het aantal in dezelfde periode van een jaar daarvoor nog op 156 miljoen smartphones lag. Samsung heeft de meeste toestellen verkocht, gevolgd door Nokia en Apple.

De vraag is echter hoe accuraat de gegevens zijn van het IDC. Zo heeft Samsung niets bekend gemaakt over hoeveel toestellen er uiteindelijk verkocht en verscheept zijn.