De Sony Xperia Z is momenteel een succes. Het eerste avontuur van Sony in het hoge prijs segment legt het Japanse bedrijf geen windeieren. Het toestel verkoopt op moment erg goed. Sony heeft het voordeel dat het toestel een aantal maanden vroeger op de markt is dan de concurrentie.

De Sony Xperia Z heeft namelijk een volledig 5 inch HD scherm. In Europa zijn er bijvoorbeeld nog geen andere toestellen met een soortgelijk beeldscherm. Daarnaast profiteert Sony optimaal van de productieproblemen van de HTC One.

Het succes van de Xperia Z heeft ervoor gezorgd dat Sony de ontwikkeling nvan nieuwe toestellen in sneltrein vaart door zal zetten. Sony kondigde gisteren de Xperia L en de Xperia SP aan. Beide toestellen zullen naar verwachting deze zomer verkrijgbaar zijn.

Beide toestellen zijn wellicht geen high end toestellen zijn zoals de Xperia Z. Wel zullen de toestellen over degelijke specs beschikken. Zo krijgt de Xperia PS een 4.6 inch beeldscherm met een 720p resolutie. Daarnaast zal het toestel in Nederland ook 4G ondersteuning krijgen. De Xperia SP zal draaien op een 1.7GHz dualcore Qualcomm MSM8960 Pro processor Het toestel zal rond de 399 euro kosten.

De Xperia L zal een goedkopere versie worden. Dit toestel zal over een 1GHz dualcore processor krijgen. Het scherm zal iets kleiner zijn, namelijk 4.3 inch met een resolutie van 854 bij 480 pixels. Het toestel zal 279 euro gaan kosten.

Beide toestellen zullen draaien op Android 4.1 JellyBean.