Mensen uit de regio Utrecht opgelet. Sinds gisteren is 4G internet eindelijk ook in de regio Utrecht verkrijgbaar. Telecom provider KPN maakte gisterochtend bekend dat het 4G netwerk van KPN nu ook in deze omgeving bereikbaar is. De komende weken zal het je niet ontgaan. Ter promotie van het 4G netwerk heeft KPN vier bekende Utrechtenaren op pad gestuurd om live evenementen in de stad te verslaan.

KPN is op het moment de enige telecom provider die 4G internet in de regio Utrecht aanbiedt. Vodafone zal deze zomer aan haar eerste klanten 4G internet aanbieden maar het is onwaarschijnlijk dat zij in Utrecht zullen beginnen. Ook het 4G netwerk van T-Mobile is nog niet afgerond. KPN geeft vol trots aan dat haar 4G netwerk nu ongeveer de helft van Nederland dekt.

KPN neemt tijdens het evenement in Utrecht ook het moment om opnieuw aan te kondigen dat het 4G netwerk van KPN al begin volgend jaar landelijke dekking zal bieden. Eerder werd aangegeven dat het netwerk pas in het derde kwartaal van 2014 landelijke dekking zou bieden. KPN heeft echter het tempo waarin het netwerk wordt aangelegd omhoog gevoerd. Sinds kort worden er namelijk 90 zendmasten per week uitgerust met 4G apparatuur. Een aantal dagen terug waren dat nog maar 60 zendmasten per week.

Klanten van KPN kunnen sinds vier maanden gebruik maken van 4G internet als zij in de regio wonen waar 4G internet beschikbaar is. KPN wilt niet bekend maken hoeveel klanten momenteel gekozen hebben voor een abonnement met 4G internet. Daarom is nog niet te zeggen hoe populair 4G op het moment is.