Instagram is een app voor je mobiele telefoon of tablet, waarmee je gemakkelijk foto’s of korte filmpjes kunt bewerken en delen. Het is een ontzettend populair platform en krijgt steeds meer gebruikers. Waarom het zo veel gebruikt wordt, lees je hier.
Foto’s van momenten delen
Het gaat er bij Instagram voornamelijk om, om momenten vast te leggen in een mooi beeld. Door foto’s te delen worden deze momenten gedeeld met andere mensen. Beelden zeggen vaak veel meer dan woorden en daarom spreekt dit veel mensen aan. Het is niet alleen leuk om je eigen foto’s te plaatsen, maar ook om de foto’s van anderen te bekijken.
Prachtige foto’s door filters
Door de filters en bewerkingen die je kunt toepassen op je foto’s, maak je van iedere foto een professioneel ogende foto. Zelfs de foto’s die je met de camera van je mobiele telefoon maakt, worden geoptimaliseerd. Het is niet moeilijk en zelfs een leek kan zijn foto’s bewerken zonder dat er specifieke kennis voor nodig is. Zo behaal je eenvoudig en snel een prachtig resultaat en wordt iedere foto bijzonder.
Hashtags om te ontdekken
Door het plaatsen van een hashtag met een trefwoord bij je foto, worden foto’s met een bepaald onderwerp verzameld. Zo krijg je een collage van foto’s van verschillende gebruikers met een bepaald thema. Hierdoor is het makkelijk om via Instagram je foto’s te delen met anderen mensen met dezelfde interesse of om foto’s van een onderwerp te bekijken om inspiratie op te doen.
Een groot publiek bereiken
Doordat Instagram wereldwijd zo veel gebruikers heeft, biedt dit platform de mogelijkheid om op een eenvoudige manier je foto’s met veel mensen te delen. Bovendien kun je ook de beelden van anderen bekijken. Door het plaatsen van bijzondere foto’s, vergroot je al snel je aantal volgers. Hierdoor is Instagram ook voor bedrijven interessant om zo meer bekendheid te krijgen.
Een volwaardig sociaal netwerk
Behalve het plaatsen en bekijken van foto’s biedt Instagram ook de mogelijkheid om vrienden te maken en berichten te versturen. Het is een volwaardig sociaal netwerk. Je kunt andere personen volgen: vrienden, mensen met dezelfde interesses of beroemdheden. Daarnaast is het makkelijk om je foto’s via Instagram te delen met andere sociale netwerken zoals Facebook of Twitter. Natuurlijk geldt dat hoe meer volgers je hebt, hoe breder je bereik is. Het is dan ook niet gek dat er bedrijven als Followersnet bestaan die het mogelijk maken om volgers en/of likes aan te schaffen.