De afgelopen twee jaar is de gemiddelde smartphone steeds groter geworden. Waar de Samsung Galaxy S2 nog een beeldscherm van 4,3 inch had, heeft de Samsung Galaxy S4 een beeldscherm van 5.0 inch. Maar de Samsung Galaxy S4 is niet eens het grootste toestel op de markt. De zogeheten phablets hebben zelfs een beeldscherm van 5.3 inch of groter.

De iPhone is dus met een 4 inch beeldscherm tegenwoordig behoorlijk aan de kleine kant. Er gaat het gerucht rond dat Apple hier binnenkort verandering in zal brengen. Persbureau Reuters meldt namelijk dat de electronicagigant uit Cupertino er over nadenkt om een grotere versie van de iPhone op de markt te brengen.

De anonieme tipgever geeft aan dat Apple nog geen besluit heeft genomen over de uiteindelijke grootte van het beeldscherm. De grotere variatie van de iPhone zal in ieder geval een beeldscherm tussen 4.7 en 5.7 inch krijgen.

Maar dezelfde tipgever heeft meer Apple nieuws. Zo schijnt Apple ook bezig te zijn met een budget variatie van de iPhone. Dit gerucht kwam eerder boven water maar was destijds niet heel erg aannemelijk. Apple gaf destijds zelf aan dat zij zich willen richten op het aanbieden van “Premium” producten.

Toch schijnt Apple te werken aan een iPhone model dat kan concurreren met Android toestellen. Het is niet zeker of dit toestel, als de geruchten waar blijken te zijn, ook naar Nederland zal komen. Het toestel is namelijk vooral bedoeld voor de Aziatische markt.

Maar voordat we één van deze toestellen op de markt zullen zien, zal eerst de iPhone 5S in de winkels komen te liggen. Er is nog niet veel over het toestel bekend. Reuters meldt dat de iPhone 5S in ieder geval over een vingerprintscanner zal beschikken.